FNOR

Functional Neuro-Orthopedic Rehabilitation


Ons pakket van behandelmethoden omvat ook de unieke combinatie van Chiropractie met FNOR.
De methode wordt ondersteund en met de speciaal hiervoor ontwikkelde Oefenprogramma's.

FNOR is de Amerikaanse studie Functional Neuro-Orthopedic Rehabilitation, een specialisatie als vervolg op chiropractie.


Een moderne en zeer vooruitstrevende methode en uniek in Nederland, gericht op het oplossen en beheersbaar maken van acute  en chronische pijnklachten. Dit met optimale benutting van de neuroplasticiteit.
Neuropasticiteit is de capaciteit van de hersenen tot aanpassing door ontwikkeling, leren en ervaring.


FNOR of Functionele Neurologie is een behandeling die gericht is op het herstel en het optimaliseren van verstoorde functies in het neurologisch systeem voor de aansturing van het bewegingsapparaat.
 


Om goed te kunnen bewegen wordt er gelijktijdig gebruik gemaakt van meerdere spieren. Bij veel mensen gaat dit door allerlei omstandigheden door de jaren heen niet meer goed. Uiteindelijk orden bepaalde spieren dan ook nauwelijks of niet meer gebruikt.

Dit wordt gecompenseerd door nog wel actieve en omliggende spieren. Het gevolg hiervan is weer dat deze overbelast raken, met alle problemen van dien.
Alleen de behandeling van deze overbelaste spieren heeft geen enkele zin. De oorzaak wordt immers niet opgelost, waardoor de klachten vanzelf weer terug komen.

De behandeling vanuit FNOR is er juist op gericht om deze 'ongebruikte', vaak zwaar verslapte spieren weer te activeren en daarbij in balans te brengen met de aansturing vanuit de hersenen.

Het is hierbij ook belangrijk dat naast de behandelingen, deze spieren ook eer met gerichte, persoonsafhankelijke oefeningen worden opgetraind.


Hiermee worden ongebruikte spieren eer actief en komen de overbelaste spieren en zenuwen weer tot rust en in balans, en verdijnen uw pijnklachten en bewegingsbeperkingen.